Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Α. Μαλαμούσης


Γερμανο-Τουρκική Εταιρεία τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση
με το βραβείο „Πρότυπο Ενσωματωμένης Κοινωνίας 2012“

Η Γερμανο-Τουρκική Εταιρεία „Εθνο-Ιατρικό Κέντρο“ τίμησε στις 17 Δεκεμβρίου 2012 σε ειδική τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο Αννοβέρου τον π. Απόστολο Μαλαμούση ως ένα των „συμπαθέστατων και επιτυχέστατων Μεταναστών της Γερμανίας“, με το βραβείο „Πρότυπο Ενσωματωμένης Κοινωνίας 2012“.

Στον επαινετικό του λόγο ο (τουρκικής καταγωγής) διευθυντής της Εταιρείας Ραμαζάν Ζάλμαν εξήρε το πρόσωπο και το έργο του π. Αποστόλου, ως προτύπου επιτυχέστατης ενσωμάτωσης στη Γερμανία, με τα ακόλουθα λόγια:

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης πρόσφερε λίαν εξαιρετικές υπηρεσίες για την ενσωμάτωση των Ελλήνων και όλης της κοινωνίας των μεταναστών. Έχει μια θαυμάσια εκκλησία, οργάνωσε μια σταθερά δραστήρια ελληνική κοινότητα που δραστηριοποιείται στη πόλη του Μονάχου και πέρα απ΄αυτήν και πρόσφερε σε εθνικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής Μετανάστευσης της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως, μεγάλες υπηρεσίες για τα θέματα των μεταναστών στη Γερμανία. Οι μετανάστριες και οι μετανάστες της Γερμανίας είναι περήφανοι για τον Απόστολο Μαλαμούση, διότι μας ενώνει και δημιουργεί φιλίες μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων και πολλών άλλων. Είναι το πρότυπό μας στο 2012. ..... Η ενεργός συμμετοχή του στα εν Γερμανία εκκλησιαστικά, θρησκευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα, οι πρωτοβουλίες του για συνεργασία και κοινές εκδηλώσεις με τα άλλα θρησκεύματα και ιδιαἰτερα η συμμετοχή του σε προγράμματα ενσωμάτωσης της Βαυαρικής Κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, τον καθιστούν ως ένα των πλέον γνωστών προσωπικοτήτων και ως ένα εξαίρετο πρότυπο μίμησης.

Στον ευχαριστήριο λόγο του τόνισε ο π. Απόστολος τα εξής:

Με τιμήσατε σήμερα με το βραβείο „Πρότυπο της Ενσωματωμένης Κοινωνίας 2012“. Για μένα αποτελεί αυτή η βράβευση μεγάλη τιμή και σας ευχαριστώ. Παραλαμβάνω αυτόν τον έπαινο ως ένα βραβείο για τους Έλληνες της Γερμανίας, οι οποίοι με μεγάλη προσπάθεια και ενδιαφέρον μαζί με μένα καλλιεργούν με επιτυχία τη διαδικασία της ενσωμάτωσης.

Η τιμητική αυτή διάκριση μας ενισχύει να συνεχίσουμε και στο μέλλον με ενθουσιασμό, δύναμη και νέες ιδέες τον υπάρχοντα δρόμο επιτυχημένης ενσωμάτωσης και καρποφόρου διαλόγου.

Ευχαριστώ θερμά την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και ιδιαίτερα τον Σεβσμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο, όλους τους Έλληνες, όλους τους μετανάστες και όλους τους Γερμανούς που ενέπνευσαν, στήριξαν και εμπλούτισαν τα προγράμματά μας.

Υπάρχει στην Ελλάδα η παροιμία „το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο“ που σημαίνει ότι με τη συνάντηση και συνεργασία με άλλους ανθρώπους μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι. Έτσι και στη δική μου περίπτωση, χωρίς συνεργασία και συνεργία τόσο πολλών ανθρώπων δεν θα μπορούσα να επιτελέσω το έργο μου. Για το λόγο αυτό είμαι βαθύτατα ευγνώμων.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον διευθυντή του ΕΘΝΟ-ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, κ. Σαλμάν για την εγκάρδια και φιλική συνεργασία μας και για την τελευταία έκδοση του εγχειριδίου με θέματα εμβολιασμού. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μεταναστευτικές οργανώσεις και σύλλογοι συνεργάζονται και επεξεργάζονται από κοινού προγράμματα για το κοινό καλό. Καλλιεργούν έτσι φιλίες πέρα από σύνορα και εργάζονται για την ειρήνη στον κόσμο, την επιτυχημένη ενσωμάτωση και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Διαμορφώνουν με τον τρόπο αυτό μια αρμονική συνύπαρξη πολιτισμών και λαών στη Γερμανία, για το καλό όλων.(Φωτογραφία 1)

Στην εορταστική τελετή της απονομής του βραβείου παρέστησαν ο ιερατικώς προιστάμενος της Ενορίας Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης, η κοινωνική λειτουργός και παιδαγωγός κ. Ελένη Παπαμανώλη-Αχλμπορν και ο κ. Σταύρος Χερχελετζής από την εταιρεία εξοπλισμών γραφείων ΟΗ5. Επίσης και η παρισταμένη σύζυγος του πρώην Καγγελαρίου της Γερμανίας κ. Γκέρχαντ Σρέντερ (Gerhard Schröder) κ. Ντορις Σρέντερ-Κοεπφ, συνεχάρη τον π. Απόστολο για την τιμητική διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου